Springkastelen per regio:

Antwerpen

Brussel

Limburg

Oost-Vlaanderen

Vlaams-Brabant

Waals-Brabant

West-Vlaanderen

Henegouwen

Luik

Namen

Luxemburg

Springkastelen per soort:

Klein

Groot

Overdekt

Niet verdekt

Specials

Onderhouden van een springkasteel

 

Een kleine reparatiekit is zeker geen overbodige luxe.


Het onderhouden van een springkasteel is een zeer belangrijk gegeven, en mag zeker niet vergeten worden. Dit kan je zelfs best na ieder gebruik doen. Het zal ten slotte in sterke mate de levensduur (positief) beïnvloeden.


Wat is de levensduur van een springkasteel?
Gemiddeld genomen mag je zeker, zonder problemen, uitgaan van een levensduur van 6 jaar. Wanneer je echter geen (of onvoldoende) onderhoud doet, dan zal dit drastisch minder lang zijn. Een goed onderhoud loont zichzelf dus op lange termijn!

 

Toepassen van het onderhoud:

  • Was het springkasteel steeds ALLEEN met water af. Laat het vervolgens volledig opdrogen alvorens het kasteel terug op te rollen en op te bergen, water kan namelijk na lange tijd het kasteel laten verduren...
  • Eventuele beschadigingen van het gebruik repareer je direct met een bijgeleverde reparatiekit. Neem contact op met een leverancier indien je dit (nog) niet hebt.
  • Komt er een naad los? Contacteer dan direct een professionele firma. Een loskomende naad kan namelijk uiteindelijk het hele springkasteel verwoesten!
  • Zorg minstens 1x per jaar voor een VOLLEDIGE (en strenge) controle van je springkasteel. Het beste kan je dit in de winter laten plaatsvinden, dit is namelijk meestal een iets rustigere periode dan de zomer of tussenseizoenen.
    Tijdens deze controle zoek je vooral naar beschadigingen (geschuurde oppervlakken,…), en herstel je ze indien mogelijk. Wanneer je zelf niet over de nodige gereedschappen beschikt, kan je dit best door een leverancier laten doen.
  • Vergeet tot slot de ‘blower’ niet! Het is een elektrisch toestel, en kan best ieder jaar even gecontroleerd worden door een vakman.

 

Heb je nog vragen mbt het onderhouden van een springkasteel? Neem dan zeker even contact met ons op.